Ενιαίο ρυθμιστικό σχέδιο και Τοπικά σχέδια

Σύντομα δημοσιεύεται το Ρυθμιστικό Σχέδιο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας – Δερύνειας. Οι άλλες περιοχές των δύο νεοσύστατων δήμων έχουν παλαιότερα δικά τους σχέδια. Θέση μας είναι ότι η επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία και μέσω του Ρυθμιστικού Σχεδίου, για κάθε διαμέρισμα να υπάρξουν πρόνοιες από τα τοπικά σχέδια κάθε περιοχής. Συνεπώς στο Ρυθμιστικό Σχέδιο η γενική στρατηγική ανάπτυξης πρέπει να καλύπτει και ολόκληρη τη Δημοτική περιοχή των δύο νέων Δήμων και να προσβλέπει:
1. Στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
2. Στην μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
3. Σε ανέλιξη της περιοχής σε περιφερειακό κέντρο, μέχρι να ενσωματωθούμε με την κατεχόμενη Αμμόχωστο.
4. Διασφάλιση τόσο του τουριστικού χαρακτήρα μας, αλλά και αναβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, όπως και ενίσχυση των υπαρχουσών βιομηχανικών και βιοτεχνικών ζωνών.
5. Ειδικές προβλέψεις για την υγεία, αθλητισμό, παροχή υπηρεσιών, αναψυχή και ψυχαγωγία, κέντρα νεότητας και υπερηλίκων κ.λπ.
6. Συμπλήρωση ενιαίου οδικού δικτύου, με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους, από τον Πρωταρά – Παραλίμνι – Δερύνεια – Φρέναρος – Αχερίτου – Άχνα – Αυγόρου -Λιοπέτρι – Σωτήρα -Αγία Νάπα, με στόχο την ένωση του με το Βαρώσι.