Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Γ. Κύζας γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 27 Αυγούστου 1957. Είναι το έκτο παιδί της οκταμελούς οικογένειας του Γεωργίου Κύζα (Κ. Ανδρέου), το γένος Χατζηκωνσταντή και της Ελένης Κύζα, το γένος Τοφινή.

Αποφοίτησε από το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και το Γυμνάσιο Παραλιμνίου, φοίτησε στο Λύκειο Α΄ Γυμνασίου Αμμοχώστου και αποφοίτησε από το Λύκειο    Παραλιμνίου το 1975.

Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, από το 1975 ως το 1977.

Πήρε πτυχίο Μαθηματικών 1981 με άριστα και πτυχίο Φαρμακευτικής το 1985, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μέλος των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Πλούσια δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα και στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης.

Νυμφευμένος με τη μαθηματικό Μυρούλα το γένος Πιττάτζιη και Γιατρού, από το Φρέναρος. Έχουν  πολύτεκνη οικογένεια με  τέσσερα παιδιά. Την Ελένη 39 ετών (φαρμακοποιό), παντρεμένη στη Δερύνεια με τον Ανδρέα Παναγιώτου, τη Νατάσα 37 ετών (φαρμακοποιό), παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κουννή προσωρινό κάτοικο Παραλιμνίου,  τον Γιώργο 28ετών (αθλητικογράφο), αρραβωνιασμένο με τη Θέλμα Παπαδοπούλου από Λευκωσία  καi τη  Νεφέλη 17 ετών (τελειόφοιτη λυκείου).

Διευθύνει φαρμακεία στο Παραλίμνι, Σωτήρα και Φρέναρος.

Το 1991 είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Δημοκρατικού Συναγερμού.

Το 1997 είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗ.ΣΥ.

Το 2001 υπήρξε ηγετικό στέλεχος της κίνησης «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ», με την οποία είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 2003 παραιτήθηκε για λόγους αρχής.

Το 2006 κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Σήμερα διεκδικεί τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Παραλιμνίου-Δερύνειας, με σύνθημα :

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ-ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΕΡΙΤΟΥ.   

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ-ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΕΡΙΤΟΥ.